Beginnen met sporten na de bevalling
Fit na zwangerschap

De eerste regel als je na de bevalling weer gaat sporten, is dat je heel langzaam begint. Ga niet terug naar je oude hardlooproutine. Vooral als je voorheen regelmatig hardliep, merk je misschien wat stijfheid in je lichaam en denk je misschien dat de plaatselijke sportscholen niets meer voor jou zijn. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de veranderingen die je tijdens je zwangerschap hebt gemaakt, dus je wilt het niet te ver drijven. Begin in plaats daarvan met wandelen en voeg geleidelijk afstand en snelheid toe. Wees u ervan bewust dat dit een tijdje moeilijk zal zijn, maar stop hier niet mee. U wilt na de bevalling van uw lichaamsbeweging genieten en deze eerste fase zal u daarbij helpen.

Doelen stellen

Terwijl u actief bent, wilt u doorgaan met uw herstel en uw lichaam helpen sterker te worden. Door uw hart te helpen herstellen door cardiovasculaire oefeningen te doen, kunt u uw herstelproces versnellen. Toch wilt u uw herstel en uw conditie zo snel mogelijk verbeteren. De beste manier om dat te doen is door haalbare doelen te stellen. Ze zijn verre van onmogelijk en met geduld en doorzettingsvermogen kunt u ze bereiken.

Doe het rustig aan.

Het is niet het moment om terug te vallen op je oude hardlooproutine alleen omdat je nu een ouder bent. In feite kan dat je oude routine van hardlopen de rest van de dag in gang zetten. Begin in plaats daarvan met wandelen en maak je lichaam klaar voor die training. Je wilt het juiste gevoel krijgen voor het soort oefening dat je gaat doen om blessures te voorkomen en je gezondheid te verbeteren. De eerste paar keer zal dit moeilijk zijn, maar geef niet op. Vergeet niet dat uw lichaam niet vertrouwd is met de veranderingen die u hebt ondergaan en dat het wat tijd kan kosten om het te leren. Met vastberadenheid zul je het redden. Je zwangere buik zal de oefening veraangenamen en je gezondheidsniveau zal stijgen.

Langzaam opbouwen

Drijf uzelf niet te ver als het op lichaamsbeweging aankomt. Het is het beste om met kleine hoeveelheden te beginnen en je gezondheid op te bouwen. U wilt het goed doen. Combineer wandelen met rustig joggen en bouw uw tijd geleidelijk op. Uw gewrichten zullen u er uiteindelijk dankbaar voor zijn. Uw spieren zullen kracht en uithoudingsvermogen opbouwen en dat is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw conditie. Na een of twee weken voelt u zich misschien pijnlijk, maar als u doorgaat, behoren die pijnlijke plekken al snel tot het verleden. U kunt dat waarmaken door één keer per week met uw oefeningen te beginnen.

Stop niet als je denkt dat de oefenperiode voorbij is

Je denkt misschien dat je klaar bent om met je hardloopprogramma te beginnen zodra je baby geboren is, maar je kunt te maken krijgen met baby-gerelateerde complicaties. Daarom wil je je regelmatige lichaamsbeweging voortzetten. Uw hart en geest zullen voorbereid zijn. Dat betekent dat u misschien nog een paar jaar door kunt gaan met uw lichaamsbeweging. een rondje overslaan kan ook uw liefdesleven belemmeren en die speciale persoon verliezen met wie u kostbare momenten kunt delen. Het is beter om te leren een evenwichtig leven te leiden en die kilo’s kwijt te raken die je baby je heeft bezorgd.

Lees meer:
Personal trainer Schiedam
Personal training Schiedam