Het belang van boksuitrusting
Boksschool Amsterdam

Gezonde gewoonten zoals regelmatig wandelen, het juiste eten en over het algemeen actief blijven, kunnen wonderen doen. Blessures kunnen worden beperkt of zelfs vermeden tijdens de eerste les.

Het krijgen van de ‘juiste’ instructeur voor jou, zelfs als je maar één keer wilt boksen in een boksschool, is de brandende behoefte van elke bokser. De meest voorkomende vraag is: “Zal deze instructeur met iemand vechten, en hoe hard zal hij slaan?” Misschien zal een instructeur met minder maten je leren om harder te boksen, maar misschien minder vaak dan je eerste instructeur. Als je een actief persoon bent, zullen je eerste lessen waarschijnlijk minder intens zijn dan je volgende. Meestal is alleen komen opdagen al genoeg voor een nieuwe bokser. Sommige individuen kunnen een meer krachtige aanpak nodig hebben.

Een recente ontwikkeling in de manier waarop boksen wordt onderwezen is het gebruik van bokszakken en handwraps. Deze dienen om de vuist groter te maken en weerstand te bieden. Zij kunnen ook een veel brutalere gevechtssport simuleren zoals het full contact gevecht.

Enkele verbeteringen aan het boksen zijn het gebruik van de juiste uitrusting. In het verleden, de meeste boksers vertrouwen op hetzelfde type van bokshandschoenen en hoofddeksels. Vandaag, met meer technologie en onderzoek naar het verbeteren van het welzijn van boksers, zijn er meerdere soorten van boksen apparatuur die kan worden gebruikt om vechter profiteren. De belangrijkste uitrusting zijn de boksschoenen. Bokslaarzen werden oorspronkelijk gebruikt om de schenen en bovenbenen van vechters die in de ring vochten te beschermen.

Een coach moet zijn of haar bokser goed in de gaten houden. De bokser moet in topconditie zijn. Het is de bedoeling dat de bokser zijn wedstrijd niet verliest omdat hij niet in vorm is of last heeft van zenuwen. Naast de fysieke belasting van het wandelen, touwtje springen, en het slaan op de zware zak, moet de bokser ook mentaal voorbereid zijn. Dit zal de geest scherper houden als de technische training voor een wedstrijd begint.

Het is niet verwonderlijk dat een aantal regerende instanties zoals de Amateur Athletic Union (AAU) onderzoek financierden om de manieren van boksen te verbeteren. Nieuwe methoden zijn geleidelijk over een periode van tijd ingevoerd. De meeste van deze methodes draaien om de mindset van de bokser over hoe de wedstrijd te winnen. Bij de meeste van deze methoden wordt gekeken naar het gebruik van beschermende uitrusting en het verbeteren van de longcapaciteit van de bokser.

Bij het zoeken naar een instructeur, op zoek naar iemand die is een van de top mededingers in hun sport, en heeft verworven en onderhouden van een fatsoenlijke reputatie in het boksen arena. De ideale instructeur moet succesvol zijn als een verkoper van kwaliteit sportschoenen, bokshorts, en vistuig. Je moet informeren naar hoe groot een deel van hun inkomen komt van de handschoenen die zij onderschrijven.

Lees meer
Boxing Amsterdam
Boksen Amsterdam