Hoe je uithoudingsvermogen te verbeteren
Fitness groepslessen

Werken aan je uithoudingsvermogen

Het heeft geen zin om aan het begin van de les een krachtige workout te doen. In plaats daarvan moet je je concentreren op het opbouwen van je uithoudingsvermogen voor het moment. Dit zal je extra kracht geven net wanneer je het het meest nodig hebt – net wanneer je tegenstander moe begint te worden na voor de zoveelste keer je groundstroke te hebben geslagen.

Een voorbeeld van wat je ertoe kan aanzetten om je uithoudingsvermogen te verbeteren, is wanneer je try-outs naderen. Je wilt misschien graag je zwemtijden verbeteren en die van je tennis forehand en backhand voor dat felbegeerde plekje in het tennisteam. Een paar extra baantjes per trainingstijd – één per uur – en je zult veel betere resultaten boeken.

Een andere reden om je uithoudingsvermogen over een uur te verbeteren is om het aantal keren dat je “lang Bain” doet te verminderen. In wezen is Bain een ski-term voor een reeks afwisselende stappen en snelle ronden die tot doel hebben een oppervlaktezwemmen te simuleren. Het maakt deel uit van de toolkit van een alpineskiër om uithoudingsvermogen op te bouwen, zodat hij de obstakels op een typische skipiste kan trotseren. Het vereist verschillende stappen afgewisseld met een stuwkracht – een periode van snelle, intense inspanningen gevolgd door een langzamere, meer ontspannen stuwkracht. fitness groepslessen zijn een uiterst nuttig trainingsmiddel om het uithoudingsvermogen te ontwikkelen en de longkracht en -kracht te vergroten. Met een beetje planning vooraf, is het niet moeilijk om een long-bain routine in je Bootcamp op te nemen.

Intervaltraining Intervallen zijn krachtige trainingsmiddelen die u kunnen helpen de kracht van uw aërobe systeem – uw hart en longen – te vergroten. Een hartslagmeter is essentieel om uw trainingsinspanning te controleren en bij te houden hoe uw lichaam reageert.

Een voorbeeld van hoe Intervaltraining werkt is wanneer je op de loopband rent in een 1:1 verhouding. Neem bijvoorbeeld een langzame loop van één minuut en een sprint van één minuut met HIIT (hoge intensiteit intervaltraining). Als u het tempo van uw 1 minuut run verhoogt, verhoogt u uw aërobe capaciteit; met het verhoogde tempo verbrandt u meer calorieën en bouwt u meer spieren op. Door op een gematigder tempo te lopen, kunt u het risico op blessures, dat het gevolg kan zijn van een training met een hoge impact, verkleinen. Dit komt doordat u het hart nog steeds met dezelfde intensiteit traint, maar uw longen reageren door robuustere Adaptieve paden te ontwikkelen die frontale vertragingen opvangen en energievoorraden voor de toekomst bewaren. Voor meer informatie over het integreren van Intervaltraining in je Bootcamp routine, kijk naar de Bootcamp Training serie op mijn blog.

Lees meer:
Personal trainer Eindhoven
Afvallen Eindhoven