Hoe kies je een EMS trainingspak?

Een EMS-trainingspak is een complex, omvangrijk uitrustingsstuk. Het is gemaakt van een polyethyleen kunststof, bevat elektrisch geladen polypropyleen batterijen die zelf zijn ondergebracht in speciale gesmolten kunststof dozen, pack cell batterijen genoemd. Het geheel is dan omhuld met zwaar, waterbestendig plastic en dient als een uiterst competitieve sport- en trainingsoutfit met een competitief randje.

De polypropyleen kunststof is zo duur dat een enkele set wel 400 dollar kan kosten. Maar net als bij materialen, kan te veel van het goede ook slecht zijn. Vergis u niet: de EMS training is geen wondermiddel en om de EMS goed te gebruiken, moet u er goed voor zorgen.

Ten eerste, zorg ervoor dat u de juiste maat van het EMS vest gebruikt. Als u een polyester pak gebruikt, lees dan alle toepassingen en richtlijnen die bij het polyester pak worden geleverd. Volg alle test- en onderhoudsinstructies tot op de letter, met name in gebieden en onderdelen die waterdicht moeten zijn (wat bij polyester pakken vaak het geval is).

Daarom kunnen de gewatteerde, polyester pakken op zichzelf niet tegen een stootje. Overstappen op een ander soort materiaal zal meestal een schending van de Overeenkomst inhouden en u aan de passende sanctie onderwerpen. Zorg ervoor dat u zich aan deze regels houdt, dat u ermee instemt, dat u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt en dat u waakzaam bent.

Na wol is Gore-Tex het materiaal dat de voorkeur lijkt te krijgen, omdat het al een aantal jaren het materiaal van de meer ervaren, gesofisticeerde schippers is. Statistisch gezien is meer dan 80 procent van de mensen die gewone met nylon beklede ensembles met wol of zijde hebben gebruikt, tevreden met hun beslissing. Veel fabrikanten, met name Drennan, bieden nu hun met Gore-Tex gevoerde ensembles aan. Een andere bron van vergelijking tussen de verschillende Owens ensembles, en een andere keuze voor velen, is het nemen van de polyester pakken en polyester gecoate pakken en deze naast elkaar te testen. Vaak zullen de mensen die de wollen of zijden ensembles gebruiken de polyester pakken een test geven. Meestal merkt men dat de polyester pakken duurzamer zijn. Riskeer niet om de polyester pakken een ultieme Yankees cooler te geven die uitbrandt in een toiletpot.

Lees meer:

EMS training afvallen

EMS fitness