Yoga – een spirituele reis

yoga reis

Yoga is een zelfverwerkelijkte spirituele reis die ieder gewoon mens kan nastreven, en Yoga als spirituele discipline kan beoefend worden als zelfverdedigingsoefening, een vorm van oefening die zowel lichamelijk als geestelijk en spiritueel is, en om “alles te bereiken, te doen en te hebben wat men begeert”.

Yoga is een lichaamsoefening die de nederigste van de uiterlijke praktijken omvat. Yoga kan in een vroeg stadium van uw leven worden beoefend, waarbij lichamelijke oefeningen worden gebruikt. Yoga kan u sterker maken, uw uithoudingsvermogen vergroten, en herstel- en astmaproblemen verminderen. Yoga kan uw ademhalingsvermogen verbeteren en gedaan als uw persoonlijke bed, kan Yoga een materieel voordeel zijn voor uw geest en lichaam. Yoga is bedoeld om het subtiele lichaam, de dynamiek van het zenuwstelsel en de cellen van het centrale zenuwstelsel in evenwicht te brengen en te verenigen. Het is ook bekend als “asanas,” “pranayama,” “yogic yoga,” en meer.

Beoefen Yoga terwijl u aan uw bureau zit, voor uw computer, in uw stoel of waar u zich ook maar bevindt. Yoga kan u verlossen van stress en helpt u uw lichaam en geest in balans te brengen. Yoga biedt u de mogelijkheid om te functioneren zonder overbelasting van de zintuigen, terwijl het de bloedsomloop verbetert, uw energieniveau verhoogt en uw spieren ontspant, wat resulteert in een algemeen gevoel van welzijn. Yoga brengt u langzaam maar zeker in een ruimte van bewustzijn, met als resultaat minder stress en minder angst. Yoga verhoogt uw vitaliteit en helpt u enorm te ontspannen. Yoga is een uitdrukking van het pure, zen zit niet in iets, in de beoefening van Yoga, maar in lichtheid, flexibiliteit, ontspanning, en innerlijk bewustzijn wat een effect heeft op je gemoedstoestand. Yoga is een geweldig hulpmiddel dat je helpt om op je best te presteren. Yoga stelt u in staat uw potentieel te kennen en te begrijpen. Yoga geeft zelfvertrouwen en een gevoel van zekerheid over de toekomst.

Yoga is een holistische benadering die intern evenwicht integreert met externe noodzakelijkheden en een middel biedt om een toestand van evenwicht te bereiken en te handhaven. Yoga verbetert de kwaliteit van de gezondheid en helpt de gezondheid te verbeteren. Yoga is een ademhalingsoefening en door Yoga te beoefenen ben je geneigd sterker en regelmatiger te ademen en uiteindelijk laten je onbewuste gewoonten geen ruimte in je voor ziekte en ziek-zijn. Het helpt u om welzijn te krijgen en stilt elke vorm van stress-gerelateerde problemen en gevoelens. Yoga is een nuttig instrument dat het lichaam-geest eenheid een aantal extra voordelen biedt door het juiste gebruik ervan. Yoga met de juiste oefeningen is een geweldige manier om het evenwicht, de elasticiteit van de spieren, het evenwicht en de coördinatie te verbeteren, uw lichaamshouding te verbeteren, u bewust te worden van uw fysieke en emotionele fysiologie, en u meer ontspanning en een relaxatie van lichaam en geest te geven.

Meditatie, vertraagt de hartslag, ontspant de spieren, doorkruist het deksel van de chakra’s, activeert energiekanalen van het lichaam, brengt het onderbewustzijn aan de oppervlakte, zoekt bevrijding en wat voorbij het bewuste is, en tenslotte, kalmeert het de hersenen, verwijdert alle onzuiverheden en zorgen die op de geest en het lichaam drukken.

Yoga gaat over zelfbeheersing en zelfdiscipline, de beoefening van Yoga oefeningen versterkt de zelfbeheersing en zelfdiscipline, de zelfdiscipline ontwikkelt zich als een natuurlijke gewoonte, en yoga oefeningen maken van die natuurlijke gewoonte een gewoonte van opperste kracht. Yoga zegt: Je moet een sterk karakter hebben, zelfdiscipline en grote zelfbeheersing om in staat te zijn Yoga succesvol en effectief te beoefenen. Met andere woorden, de Yoga die moeilijkheden aankan, kan moeilijkheden genezen. In staat zijn om verwarrende problemen het hoofd te bieden, verschaft all round kracht om moeilijkheden aan te kunnen.

Yoga wordt geassocieerd met andere religieuze activiteiten zoals:

Yoga is in feite een spiritueel pad, en er wordt sterk de nadruk op gelegd dat Yoga binnen een religieus kader moet worden beoefend.

Yoga is een oefening bedoeld om het lichamelijk welzijn te bevorderen. De spirituele bedoeling ervan is gericht op het proces van het verkrijgen van zelfkennis en beheersing van lichaam, emoties en geest door middel van lichamelijke oefeningen – in de eerste plaats als leidend tot een of ander spiritueel ontwaken.

Yoga is een meditatietechniek, waarbij men gaat liggen, meestal op de grond, in een verduisterde ruimte, en probeert dieper in zichzelf te gaan. Yoga is een weg naar zelfkennis en beheersing van het lichaam, de emoties en de geest, en het bereiken van spiritueel ontwaken

Yoga is een stof die niet wetenschappelijk geïdentificeerd kon worden, bij gebrek aan klinische studie van haar bestanddelen en eigenschappen, en kan alleen maar vingers zijn van de gevreesde invloed van snel-VORMENDE en Santos ontdekkingen.

Yoga is een opeenvolging van lichaamshoudingen en oefeningen, die passen bij het doel van de verschillende delen van het lichaam.

Yoga is een manier om zichzelf psychologisch en spiritueel te verheffen tot het niveau van “bovenmenselijk wezen” om een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid te verwerven.

 

Lees meer:

Yoga Waalre 

Yoga Valkenswaard 

Yoga Veldhoven 

Yoga Eindhoven